İşler, işler, işler.
Kavimler Savaşı :: İRAN :: Seleucia
1 sayfadaki 1 sayfası
İşler, işler, işler.
5 Ağustos 471
Şah, Seleucia'yı ufukta gördüğünden beri büyük bir heyecan duyuyordu. Orası onun eviydi, niye duymasındı ki? Hem uzun süren ve çok kayıplar verdirten savaş onun canını sıkmıştı. Uzun süredir de Seleucia'ya gelmemişti. Bir çok iş birikmiş olmalıydı.
Şehir de grubu uzaktan gördü. Aechiemenes, atına binerek kardeşinin yanına geldi ve konuştu.
- Çok işimiz var.
- Biliyorum ama pis romalılar beni çok zorladılar. Hemen işe koyulmalıyız.
- Emrettiğin gibi filleri toplattırdım. Eğitime başladılar bile. Onları kontrol etmen gerekiyor. Neredeydi bu? elini uzun giysisinin ceplerine daldırdı Aechiemenes, aradı ve aradığını buldu. Bir kağıttı ve üstünde şunlar yazıyordu:
Şehre ulaştı Şah, ve bir bir bunları yapmaya başladı.
1. Fillerin Eğitimi
Uzun, arena benzeri binaya doğru ilerledi Şah. Kapı, açanlar gözükmeden açıldı ve içeriye girdi Ulular Ulusu Nemrouz. Arenayı gören bir yerden olanları izlemeye başladı. Fil, bir adama doğru hızla koşmaya başladı. Ezeceğinden emindiler. Ama adam, elindeki boruyu üfledi ve fil birden durdu. Daha sonra hortumunu okşamaya başladı. Bir süre sonra, adamın sırtına binmesine izin verdi. Ardından da üzerine eher serilmesine. Eherin üzerindeki yazılar dikkatini çekti Nemrouz'un.
نوروز و اهورا مزدا*Nemrouz ve Mazda
Bunlar yazıyordu. Fil, orada öylece dururken fili terbiye eden adam Nemrouz'a yaklaştı. Güzel bir Farsça ile;
این که آیا سلام نوروز بزر
من هم آموزن
... (Filler üzerinden epey bir konuşma yaşandı)
اهورا مزدا با تو باشم
- Ahura Mazda sizinle olsun!
Şah, oradan ayrıldı ve bir sonraki iş için yola koyuldu.
Şah, Seleucia'yı ufukta gördüğünden beri büyük bir heyecan duyuyordu. Orası onun eviydi, niye duymasındı ki? Hem uzun süren ve çok kayıplar verdirten savaş onun canını sıkmıştı. Uzun süredir de Seleucia'ya gelmemişti. Bir çok iş birikmiş olmalıydı.
Şehir de grubu uzaktan gördü. Aechiemenes, atına binerek kardeşinin yanına geldi ve konuştu.
- Çok işimiz var.
- Biliyorum ama pis romalılar beni çok zorladılar. Hemen işe koyulmalıyız.
- Emrettiğin gibi filleri toplattırdım. Eğitime başladılar bile. Onları kontrol etmen gerekiyor. Neredeydi bu? elini uzun giysisinin ceplerine daldırdı Aechiemenes, aradı ve aradığını buldu. Bir kağıttı ve üstünde şunlar yazıyordu:
لیست شاه از چیزهایی که موجب خواهد شد
-- آموزش از فیل ها
-- بازرسی از اسلحه و شهرستانها دوم
-- ارتش بازرسی
-- مسئله ارمنی
-- آموزش
-- تکالیف
-- برنامه ریزی سالانه
Şehre ulaştı Şah, ve bir bir bunları yapmaya başladı.
1. Fillerin Eğitimi
Uzun, arena benzeri binaya doğru ilerledi Şah. Kapı, açanlar gözükmeden açıldı ve içeriye girdi Ulular Ulusu Nemrouz. Arenayı gören bir yerden olanları izlemeye başladı. Fil, bir adama doğru hızla koşmaya başladı. Ezeceğinden emindiler. Ama adam, elindeki boruyu üfledi ve fil birden durdu. Daha sonra hortumunu okşamaya başladı. Bir süre sonra, adamın sırtına binmesine izin verdi. Ardından da üzerine eher serilmesine. Eherin üzerindeki yazılar dikkatini çekti Nemrouz'un.
نوروز و اهورا مزدا*Nemrouz ve Mazda
Bunlar yazıyordu. Fil, orada öylece dururken fili terbiye eden adam Nemrouz'a yaklaştı. Güzel bir Farsça ile;
این که آیا سلام نوروز بزر
من هم آموزن
- Spoiler:
- - Selamlar olsun sana Ulu Nemrouz, - Sana da fil eğiticisi.
... (Filler üzerinden epey bir konuşma yaşandı)
اهورا مزدا با تو باشم
- Ahura Mazda sizinle olsun!
Şah, oradan ayrıldı ve bir sonraki iş için yola koyuldu.
Nemrouz- Mesaj Sayısı : 199
Rütbe : Sasani Şahı
Geri: İşler, işler, işler.
Şah, diğer işlerini de bitirdi. Gerekli vergiler toplandı. Demirciler kontrol edildi. Ordu teftiş edildi...
Uzun yolda yürüyordu Şah. Saraya çok yakın olan hareme yürüyordu. Kadınların gülüşünü duyuyordu. Uzun yolda Medirhan, onu karşıladı.
- Hoşgeldiniz Şah'ım. Geleceğinizi haber verdiler. Sizi bekliyorduk.
Nemrouz yanıt vermeden hareme gitti...
Sabah olduğunda Nemrouz için yolculuk vaktiydi. Haremde çok az daha kalarak din adamlarıyla görüşmeler yaptı. Ve bir çok daha formalite...
-- RP SONU--
Uzun yolda yürüyordu Şah. Saraya çok yakın olan hareme yürüyordu. Kadınların gülüşünü duyuyordu. Uzun yolda Medirhan, onu karşıladı.
- Hoşgeldiniz Şah'ım. Geleceğinizi haber verdiler. Sizi bekliyorduk.
Nemrouz yanıt vermeden hareme gitti...
Sabah olduğunda Nemrouz için yolculuk vaktiydi. Haremde çok az daha kalarak din adamlarıyla görüşmeler yaptı. Ve bir çok daha formalite...
-- RP SONU--
Nemrouz- Mesaj Sayısı : 199
Rütbe : Sasani Şahı
Kavimler Savaşı :: İRAN :: Seleucia
1 sayfadaki 1 sayfası